magazin fejléc
Olvasd magazinunk online változatát!

Interjú Váry Zoltán rockzenésszel

Magazinok

Interjú Váry Zoltán rockzenésszel

Magadról...?


Aki nem ismerne, több mint 30 éve vagyok zenészként a pályán. A Sing Singben és a Kiss Forever Bandben gitározom és énekelek. A Sing Singben korábban doboltam.


Van-e bármilyen sportmúltad?


Fiatal koromban futballoztam és atletizáltam, a Kecskeméti Sport Club színeiben versenyeztem mint 800 és 1500 méteres futó. Az edzőtermi edzés a 90-es évek közepe óta van jelen az életemben.


Miért a Green Fitnesst választottad?


A közelsége miatt, mert a szomszédban lakom. A közelben kerestem edzőtermet. Miután először lejöttem, a hely közvetlensége és a barátságos hangulata nagyon megfogott. A géppark is megfelelő volt számomra.


A Green Fitness előtt edzettél-e máshol?


Igen, több teremben is megfordultam az elmúlt 20 évben.


Mióta edzel nálunk?


A 2013-as nyitás óta, az első fecskék egyike vagyok.


Egyedül vagy edzővel edzel?


Egyedül edzem, több edzőpartnerem volt, de úgy alakult magányos farkasként, hogy egyedül is nagyon jól elvagyok. Magamat spannolom, így nincs szükségem külső motivációra.


Mik a tervek az edzésben?


Színpadi ember lévén a kondícióm megtartása a fő cél. Egy természetes és jól fenntartható izomtömeg, kondíció és állóképesség megőrzése a legfontosabb számomra. Sokat vezetek, most jöttem haza a hollandiai turnéról.


Mennyire teljesültek az elvárásaid?


Az elért fizikai eredményekkel elégedett vagyok, úgy érzem, teljesülnek folyamatosan az elvárasaim.


Testtömeg? Testzsírszázalék?


Örülök, hogy a tükör „őszinte” képe mellett az alábbi számok is egyértelműen visszaigazolják, hogy az elmúlt néhány év következetes munkájának volt értelme. A legbüszkébb a sovány izomtömegem növekedésére vagyok, miközben a testzsírszázalékom jelentősen csökkent. A színpadi megjelenéshez fontos a hiteles külső.


2013 októberében mért eredményeim:


  • testtömeg: 90 kg,
  • testzsírszázalék: 25%,
  • visceralis (zsigeri) testzsírszázelék: 14%;

2017 márciusában a kontrollmérés eredményei:


  • testtömeg: 87,4 kg,
  • testzsírszázalék: 18,8%,
  • visceralis (zsigeri) testzsírszázelék: 10%.

Amint látható: hozzávetőleg három és fél év alatt a testtömegem kb. két és fél kilóval lett kevesebb, ez kb. 2,9%-os csökkenésnek felel meg, s ezzel párhuzamosan a testzsírt illetően a csökkenés 6,2%-os, a visceralis zsírt tekintve pedig 4%-os. Azaz a zsírok és a testtömeg arányának változása kedvező.


Mennyiben változott az életmódod?


Kb. két és fél éve figyelek jobban oda a tanácsokra és az intelmekre, amiket korábban is elkezdhettem volna megfogadni. 3 óránként eszem többször kevesebbet alapon, a fehérje és szénhidrát arányára jobban figyelek. A Biotech USA táplálékkiegészítőket gyártó cég segítségével (szponzorálásával) tudom ezt az életmódot folytatni és általa a fizikumom minőségét megőrizni. Heti 3-4 alkalommal edzem a Green Fitnessben. Amikor jó idő van, akkor szabadtéri futópályákra is kilátogatok Zuglóban.


Mennyire nehéz a rohanó hétköznapokba beilleszteni az egészséges életmódot?


Az kizárólag csak elhatározás kérdése. Viszonylag könnyebben illesztem bele a hétköznapokba a sportra szánt időt, a hétvégi koncertekre készülök hét közben. 15 éves nagyfiam van, őt is a sportra nevelem. Ő kajakozik és Budapest-bajnok lett páros versenyen. A 11 éves kislányom pedig táncol. Mindketten érdeklődnek a különböző mozgásformák iránt. A család, munka, karrier háromszögben igyekszem az egyensúly megteremtésére. „Maratonfutó” vagyok az élet minden területén.


A környezeted mikor kezdte észrevenni a változást?


A változást folyamatosnak gondolom. Azok közül, akik például az érettségi találkozón láttak sok év után, többen kérdezték, hogy milyen elixír segítségével nézek ki úgy, ahogy. Az utóbbi két és fél év eredménye az, amire igazán büszke vagyok. Időszakonként megnézek más termeket vagy visszatérek korábbi helyekre, ahová korábban is jártam. Hűséges típus révén maradok továbbra is azon a helyen, ahol igazán jól érzem magamat. Ez pedig a Green Fitness.