magazin fejléc
Olvasd magazinunk online változatát!

Interjú Táborosi Márk színművésszel

Magazinok

Interjú Táborosi Márk színművésszel

29 éves, a Pesti Magyar Színház főállású színésze 2012 óta, láthatjuk a Vámpírok bálja és a Sakk című darabokban. A Rocktenors zenekar énekese.


Van-e bármilyen sportmúltad?


Aikidoztam és iaidoztam 3 évet 14-től 17 éves koromig. Utána 26 éves koromig nem edzettem.


A Green Fitness előtt edzettél-e máshol?


Nem.


Mióta edzel nálunk?


2 éve.


Mikor kezdtél el edzővel edzeni?


Másfél éve kezdtem el a közös munkát Valicskó Ferenc személyi és erőnléti edzővel.


Mit vártál a szakmai segítségtől?


Fél év önálló edzés alatt egy bizonyos szintet elértem, de utána stagnálni kezdtem, és szerettem volna átlépni a komfortzónámat, szeretettem volna kontrollt a siker érdekében. 67 kg-os vékony fiúként izmosodni kellett a színházi erőpróbákhoz, hogy a táncoslányokat fel tudjam emelni, és az egészség megőrzése miatt is fontos volt a változás.


Mennyire teljesültek az elvárásaid?


Korábban az utazószínházi életmód miatt a szervezetemben reflux betegség alakult ki néhány év alatt. A munkából emiatt 3 hónapot kellett kihagyni, hogy a gyomor mozgása helyrejöjjön. Az életmódváltásnak köszönhetően meggyógyult a reflux; és egy 81 kg-os, izmosabb férfi lettem.


Mik a terveid az edzésben?


Nagyobb és formás izomzatot szeretnék az egészséges határokig. Még 2-3 kg tiszta izomtömeg-növelésnek örülnék.


Mennyiben változott az életmódod?


Rendszert vitt az életembe az edzés, az étkezés ma már prioritást élvez nálam. Vegetáriánusként jobban érzem magam, kevesebbet vagyok beteg.


Mennyire nehéz a rohanó hétköznapokba beilleszteni az egészséges életmódot?


Vannak benne kihívások, a zenekari koncertek (Rocktenors együttes) próbái miatt kevés idő van a normális, kiegyensúlyozott táplálkozás betartására. Igyekszem odafigyelni. Heti 4-5 alkalommal járok Ferihez edzésekre, átlagosan két órát alkalmanként.


A környezeted mikor kezdte észrevenni a változást?


Már az első hónapokban sokan meglepődtek a fejlődést látván, és elkezdtek „gyúrós”-nak hívni a színházi életben. Könnyen és gyorsan jöttek fel a kilók. A fő motivációm egy színházi táncos lány volt, akit fel kellett emelnem a színházi próbán. Akkor még nem tudtam ennek a feladatnak eleget tenni. Így a koreográfus mondta, hogy menjek el gyúrni. Ma már ez könnyedén megy. Amióta a Green Fitness Klub tagja vagyok, „családi” szinten járok ide, így nem mertem még alkalmakat kihagyni. Amikor nem itt vagyok, hiányzik az edzés. Svájcban is jártam edzőterembe, de ott nem volt családias a hangulat, így maradok a hazai „ízeknél”.