magazin fejléc
Olvasd magazinunk online változatát!

Az ügyvezető igazgató gondolatai

Magazinok

Az ügyvezető igazgató gondolatai

Többször volt már szó a magazinunk hasábjain is arról, hogy a Green Fitness & Beauty hitvallásában az egészséges életmód népszerűsítése, az egészséges életmód egyik alappillére, a megfelelő mozgás, sport lehetőségének a fölkínálása a központi elem.


A tartalom és a forma harmóniája okán törekszünk igényes környezetben, kulturált körülmények közt, oldott, derűs hangulatú, jó minőségű szolgáltatásokat nyújtani vendégeinknek.


Mindenki számára ismeretes, hogy egészséges állapot eléréséhez, megőrzéséhez az egészséges életmód további eleme is szükséges: az egészséges táplálkozás. Az is könnyen belátható, hogy aki tudatosan törekszik a fitt állapotra, törődik a testi-lelki- szellemi állapotával, az rendszerint ésszerűen táplálkozik, s rendszeresen sportol. Másfelől az is igaz, hogy a „tunya”, mozgásszegény életmód, a célirányos fizikai aktivitás elhanyagolása is gyakran jegyben jár az egészségtelen táplálkozással. S az egészségtelen táplálkozás egyik oldalán az éhezést, az alultápláltságot, a másikon a kövérséget, a kóros elhízást találjuk. Jellemzően ma a világ felnőtt népességének hozzávetőleg negyven százaléka túlsúlyos, és ez az arány egyre romlik. S ezek az emberek az egészségügyi rendszerek számára már most is megoldhatatlan feladatot jelentenek.


Ennek az állapotnak a leírására született egy angol nyelvű szójáték is. Az angol glob szó jelentése gömb, golyó, földgömb, glóbusz, átvitt értelemben a világ; az obesity elhízottságot, hájasságot, túlsúlyt jelent. E két szóból kreálták a globesity-t, amely az elhízás világméretű problémává válását fejezi ki tréfásan.


A Földkerekség „legelhízottabb” országai közé tartozik az USA és Anglia is. De mi, magyarok sem panaszkodhatunk, hogy a sor végén kullogunk...


Magyar kifejezés, szólelemény is utal a folyamatra: fajunk átalakulóban van, homo sapiensből mohó sapiens leszünk. (Köszönhetően többek között a macdonaldizációnak, a coca-colonializációnak.)


Az elhízás okaként szokták említeni az elkényelmesedő életformát (autózunk gyaloglás helyett; ülünk a tévé előtt, számítógépezünk, okostelefonozunk indokolatlanul hosszú órákig); rossz szokásként majszolunk valamit, ha kell, ha nem, simogatva az agyunk „boldogságközpontját”; elcsábulva a reklámoktól, az álnok kereskedelem silány, káros ételeit, italait tömjük magunkba energiabombaként, mit sem törődve az egészséges táplálkozás tudományosan föltárt minőségi és mennyiségi korlátaival.


Jó lenne bízni abban, hogy ki tudunk törni abból az állapotból, amit egy szellemes szólás úgy ír le, hogy miközben a telefonjaink egyre okosabbak és vékonyabbak lesznek, az emberek egyre butábbak és kövérebbek.


Na, ebben nyújthat a segítséget a Green Fitness & Beauty.