fitness

Mozogj!

erősítő, aerob és funkcionális edzések, professzionális gépparkkal felszerelt fitnesz terem

Goitein Zsófia

Goitein Zsófia

Öt éves korom óta sportolok. Valahogy mindig az úgynevezett „csajos” sportokhoz vonzódtam. A balettal kezdtem, majd következett a néptánc, a jazzbalett, míg végül, tizennégy éves koromban rátaláltam az aerobikra. Ez utóbbi annyira közel került a szívemhez (és a testemhez), hogy érettségi után beiratkoztam egy aerobikoktató tanfolyamra, majd ezt követték a komolyabb képzések és továbbképzések. Idén húsz éve, hogy megtartottam az első aerobik órámat, és az óratartás azóta is a hétköznapjaim részét képezi.

„Civil” foglalkozásomból adódóan (fordítok és lektorálok) én is rengeteg időt töltök a számítógép előtt, ezért saját magamon is érzem annak fontosságát, hogy az ember a hátával és a gerincével is „törődjön”. Tudom és tapasztalom, hogy a vendégek legtöbbje szintén sokat kénytelen ülni. Vagy a munkájából adódóan vagy az iskolapadban „görnyedve” tölti a nap jelentős részét, amiért a gerinc – finoman szólva – nem igazán lesz hálás. Ezért minden órámon fokozott figyelmet fordítok a helyes testtartásra, és a törzs stabilizációjáért felelős izmok erősítésére.

Számomra fontos, hogy a vendégek tudják, mit, miért és hogyan csináljanak. Hiszem, hogy ha tudatosan végezzük a feladatot, sokkal jobb eredményt érünk el. Ez igaz akár az élet más területeire is.

Szeretettel várok életkor- és testsúlyhatár nélkül minden kedves vendéget, akinek legalább olyan fontos az egészség megőrzése, mint a vonzó külső vagy a szép izomzat.

Sportszakirányú végzettségek, továbbképzések:
Aerobikoktató - Lady Fitness - 1998.
Aerobikedző - Magyar Testnevelési Egyetem Továbbképző Intézete - 2002.
Fit-ball instruktor - R-med Kft. - 2002.
Testegyensúly-gerinctréning oktató - Fitness Company - 2017.
Pilates oktató - Fitness Company - 2017.
A gerinc fitnesz terápiája (szakmai továbbképzés) - Bene Máté Gerincakadémia - 2018.
Natural Movement Pattern Training (NMPT) instruktor - Bene Máté Gerincakadémia - 2018.
Állapotfelmérés és funkcionális tesztek az órán (szakmai továbbképzés) - Bene Máté Gerincakadémia - 2018.
Medencefenék és gerinc (szakmai továbbképzés) - Bene Máté Gerincakadémia - 2019.

Egyéb
Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar, Idegenforgalmi szakmenedzser szak – 2001.
Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar, Gazdasági idegen nyelvi levelező szak – 2004.
Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar, Nemzetközi kommunikáció szak, Gazdasági szakfordító-tolmács szakirány angol nyelven – 2007.

Beszélt nyelvek
Angol: felsőfok
Német: középfok